Izvor: S media, 27.Avg.2012, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pavličiću odzvonilo: Predat zahtev za smenu gradonačelnika Novog Sada (VIDEO)

Predstavnici četiri odborničke grupe u Skupštini Novog Sada predali su danas nešto posle 12 sati predsednici skupštine Aleksandri Jerkov zahtev za sazivanje vanredne sednice novosadskog parlamenta.

"Predali smo zahtev za sazivanje sednice koja bi trebalo da ima 15 tačaka dnevnog reda, među kojima je najznačajnija smena gradonačelnika i kompletnog gradskog veća", izjavio je za S media portal predsednik gradskog odbora SNS Miloš Vučević.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
On je istakao da veruje da će se do održavanja sednice napraviti nova većina u skupštini grada i najavio da će kasnije danas, tokom popodneva, imati sastanak sa predstavnicima SPS-a.

Vučević je dodao da u skladu sa važećim poslovnikom skupštine grada, sednica mora da se održi u narednih 15 dana, i da taj rok ističe 12. septembra.

Zahtev za sazivanje vanredne sednice skupštine i smenu gradonačelnika Igora Pavličića potpisalo je 35 odbornika, i to 15 odbornika SNS, devet odbornika iz grupe "Svi za Novi Sad", koju čine šest odbornika Romske demokratske stranke i tri odbornika SPO-a, koji su pre nekoliko dana napustili vladajuću koaliciju, pet odbornika DŠ-a i šest odbornika iz grupe "Novi Sad - odmah", a koju čini pet odbornika Pokreta "Dveri" i jedan odbornik partije Nijedan od ponuđenih odgovora, koji su u međuvremenu isključeni iz tih stranaka.

Sve te odborničke grupa zajedno imaju 35 odbornika, a za formiranje većine potrebno je bar 40 od 78 odbornika, koliko ima gradski parlament.

(S media/Tanjug/Beta)

Foto: Facebook

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.