Pavićević: Srbi meta gnusnih terorističkih napada

Izvor: Blic, 09.Dec.2015, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pavićević: Srbi meta gnusnih terorističkih napada

Oficir za vezu Beograda sa Prištinom Dejan Pavićević obišao je danas selo Srbobran kod Istoka gde su nepoznate osobe pucale na trafiku u kojoj su se u tom trenutku nalazilo dvoje Srba i u razgovoru sa meštanima taj napad nazvao terorističkim činom.

"Svedoci smo da su u dva dana počinjena dva napada vatrenim oružjem na Srbe i ta dela mogu da se karakterišu samo kao teroristički akti", rekao je Pavićević i objasnio da su teroristički akti dela uperena protiv lica radi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izazivanja straha, panike i terora.

Prema njegovim rečima, ovaj teroristički akt usmeren je protiv srpskog naroda u Metohiji i to mora da prestane.

On je uputio zahtev svim relevatnim činiocima, svima koji su na sebe preuzeli da brinu o bezbednosti da to rade na najozbiljniji način, prenosi TV Most.

Pavićević je pojasnio da je taj zahtev u ovom trenutke najviše upućen međunarodnoj zajednici, pre svega, Kforu od kojih se očekuje da kao vojna formacija na Kosovu i Metohiji mora da osigura mir i bezbednost.

Vlasnica lokala Dana Simonović u trenutku napada bila je sa komšijom u trafici i velika je sreća da ih nijedan od pet metkova nije pogodio.

"Strahujem za svoju decu , sinoć se nisam uplašila ali za njih me je strah", rekla je Simonović koja živi sa dvoje dece i svekrvom.

Ona kaže da ne zna zašto je pucano na njenu trafiku i dodaje "verovatno zato što smo Srbi".

"U ovaj objekat dolazili su komšije Srbi, Muslimani, Egipćani, Albanci, nisam imala problema sa njima, a svesna u kakvom okruženju radim i živim često sam se Albancima obraćala na njihovom jeziku", rekla je ona.

Načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević apelovala je na predstavnike međunarodne zajednice da zaštite Srbe u Metohiji.

"Situacija u Metohiji nije dobra, krajnje je vreme da se to razume jer ako bude žrtava biće kasno za to", upozorila je Radosavljević.

Meštanin povratničkog sela Srbobran Dragomir Perić rekao je da se u selo vratilo pet srpskih porodica i da je posle ovih napada neizvesno kako će nastaviti život u svom mestu.

Srbobran se nalazi na putu Peć-Kosovska Mitrovica, u blizini Đurakovca, a nepoznate osobe pucale su sinoć na trafiku Dane Simonović koja je u trenutku napada bila unutra. U tom napadu nije bilo povređenih.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.