Pavel za usaglašavanje stavova sa EU

Izvor: Akter, 02.Jun.2015, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pavel za usaglašavanje stavova sa EU

Kao članica Evropske unije (EU), a Srbija će to postati u budućnosti, Rumunija treba da usalgasi svoj stav sa stavom drugih članica EU kada je reč o nezavisnosti Kosova, izjavio je rumunski poslanik Progresivne alijanse i predsednik grupe "Prijatelji Srbije" Emilian Pavel.

Kao sused i država koja neguje mirne i prijateljske odnose sa Srbijom tokom mnogih decenija, moje lično mišljenje je da Rumunija >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << nije mogla da bude među prvim "talasom" država koje su priznale Kosovo, ocenio je Pavel za Danas.

Posle Briselskog sporazuma 2013. godine, Srbija i Kosovo su razmenili oficire za vezu i pristupili normalizaciji odnosa. Verujem da je to važan korak u svačijem interesu, rekao je Pavel.

Pavel je podsetio da je Evropski parlament 2013. godine glasao za rezoluciju kojom se pozivaju države članice, uključujući Rumuniju, da priznaju Kosovo kao nezavisnu državu.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.