Patrijarha ne biraju lobiji

Izvor: S media, 14.Jan.2010, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarha ne biraju lobiji

Episkop šabački Lavrentije kaže da među arhijerejima Srpske pravoslavne crkve postoje lobiji koji nastoje da proguraju svog kandidata za novog patrijarha.

On je za “Večernje novosti” izjavio da će patrijarh biti izabran na najbolji i najdostojniji način. "Sveti arhijerejski sabor je ozbiljno i odgovorno telo i nikakvih lobija nema. Želim da ohrabrim naše vernike i poručim im, kao i celom srpskom narodu, da će Sveti duh birati novog patrijarha i da će biti izabran >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << najbolji i najdostojniji", kazao je Lavrentije.

"Duboko verujem da će izbor novog patrijarha proteći u apostolskom duhu i svetloj tradiciji naše crkve", rekao je episkop šabački, koji će, kao najstariji arhijerej po hirotoniji, predsedavati izbornom saboru koji je zakazan za 22. januar.

Episkop Lavrentije je kazao da je svim arhijerejima preporučeno da se uzdržavaju od komentarisanja raznih pitanja koje se otvaraju u javnosti, a koja su vezana za izbor novog patrijarha.

"Srpska crkva ima veliki broj arhijereja koji su dorasli tronu Svetog Save. Niko od nas, već Duh sveti će učiniti najbolji izbor kao što je to bio primer sa patrijarhom Pavlom", rekao je Lavrentije.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.