Parlamentarci nastavljaju rad u ponedeljak

Izvor: S media, 24.Apr.2010, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlamentarci nastavljaju rad u ponedeljak

Poslanici Skupštine Srbije nastaviće u ponedeljak, 26. aprila, drugu sednicu prolećnog zasedanja razmatranjem amandmana na Predlog zakona o lekovima i nemedicinskim sredstvima.

Na taj zakonski predlog podneta su 64 amandmana, od kojih je Vlada Srbije prihvatila 12.

Predloženi zakon predvidja usaglašavanje s direktivama i drugim propisima EU iz oblasti lekova i medicinskih sredstava i zahtevima Svetske trgovinske organizacije, kao i stvaranje uslova za domaće proizvodjače >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << lekova i medicinskih sredstava za plasman proizvoda u zemlje EU i druge zemlje sveta.

Predvidjeno je da se zakonom urede uslovi i postupak za izdavanje dozvola za stavljanje lekova u promet, odnosno upisa u Registar medicinskih sredstava, proizvodnja i promet lekova i medicinskih sredstava, nadzor u ovim oblastima, kao i rad Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije.

Prema predloženim rešenjima, ministar zdravlja treba da propiše uslove za proizvodnju medicinskih sredstava u pogledu prostora, opreme i kadra koje pravna i fizička lica koja ih proizvode moraju da ispunjavaju.

Zabranjena je proizvodnja medicinskih sredstava koja nisu upisana u Registar medicinskih sredstava, medicinska sredstva koje je proizvelo pravno ili fizičko lice koje nema dozvolu za proizvodnju i sredstva koja nemaju odgovarajuću dokumentaciju o kvalitetu.

Ministarstvo zdravlja dužno je da u roku od 90 dana od dana prijema potpunog zahteva izdaje dozvolu za proizvodnju medicinskog sredstva.

Druga sednica prolećnog zasedanja parlamenta počela je 30. marta, na dnevnom redu su 94 tačke, a poslanici su u dosadašnjem toku sednice u načelu razmotrili sve tačke, a u pojedinostima šest zakonskih predloga.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.