Parlament sutra u pojedinostima o sprečavanju diskriminacije invalida

Izvor: Blic, 10.Feb.2016, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlament sutra u pojedinostima o sprečavanju diskriminacije invalida

Poslanici republičkog parlamenta nastaviće sutra rad razmatranjem amandmana na predložene izmene Zakona o sprečavanju diskriminacije osoba sa invaliditetom, koje će omogućiti tim osobama potpisivanje uz pomoć faksimila.

Na taj zakonski predlog podneto je šest amandmana, pa se očekuje da poslanici brzo pređu na pretes oko 100 podnetih amandmana na predložene izmene zakona o kulturi i o obaveznom primerku publikacija.

Poslanici su danas završili objedinjeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << načelni pretes o Predlogu zakona o otklanjanju posledica oduzimanja imovine žrtvama Holokausta koje nemaju živih zakonskih naslednika, izmenama zakona o prekršajima i o uređenju sudova, kao i potvrđivanju sporazuma Srbije i Organizacije NATO za podršku i nabavku (NSPO) o saradnji u oblasti logističke podrške i sporazuma Srbije i Mjanmarske Unije o saradnji u oblasti odbrane.

Predloženi zakon o otklanjanju posledica oduzimanja imovine žrtvama Holokausta koje nemaju živih zakonskih naslednika dobiće podršku svih stranaka u republičkom parlamentu, a tokom rasprave je poručeno da je njegovo donošenje civilizacijska i demokratska tekovina.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPREČAVANJE DISKRIMINACIJE OSOBA SA INVALIDITETOM: Poslanici počinju raspravu o amandmanima

Izvor: Kurir, 11.Feb.2016, 08:29

Poslanici republičkog parlamenta nastaviće danas sednicu pretresom amandmana na predložene izmene Zakona o sprečavanju diskriminacije osoba sa invaliditetom, koje će omogućiti tim osobama potpisivanje uz pomoć faksimila...Na taj zakonski predlog podneto je šest amandmana, pa se očekuje da poslanici...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.