Parlament Ukrajine o zahtevima Majdana

Izvor: Vostok.rs, 03.Dec.2013, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlament Ukrajine o zahtevima Majdana

03.12.2013. -

Vrhovna rada Ukrajine će danas razmatrati zahteve opozicije o ostavci vlade. „Ovo je naša prva mala pobeda. Sutra će na sednici parlamenta prvo pitanje biti ostavka vlade“, objavio je ponedeljak veče lider partije „Udar“ Vitalij Kličko.

Međutim, opozicija nema dovoljno glasova u Radi kako bi se raspustila vlada. Zahtev o ostavci vlade je potpisalo 160 poslanika. U Vrhovnoj radi sada ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << 441 poslanik, a vladajuća Partija regiona (PR) ima više od 200 glasova.

Opozicija se nada da će pridobiti glasove komunista, nezavisnih poslanika i onih koji su napustili PR i razočarali se u predsednika Janukoviča.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

U Kijevu blokiran kabinet predsednika

Izvor: Vostok.rs, 04.Dec.2013, 08:34

04.12.2013. -..Hiljade demonstranata su osim zgrade vlade u Kijevu blokirali i zgradu u kojoj se nalazi kabinet predsednika. Kada je Vrhovna rada odbila da raspusti vladu, jedan od lidera opozicije Arsenij Jacenjuk je izjavio da oni sada svoje zahteve adresiraju direktno predsedniku Viktoru Janukoviču....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.