Pajtiću, izbaci Borka ili se skloni!

Izvor: Blic, 01.Nov.2015, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtiću, izbaci Borka ili se skloni!

Vreme je da se stvari u DS raščiste - ili da Borislav Stefanović bude izbačen ili da Bojan Pajtić prihvati sve njegove ideje.

KRIZA NA VRHUNCU: Borislav Stefanović i Bojan Pajtić

Situacija u Demokratskoj stranci je usijana. Poslanici DS traže od lidera stranke da smeni Stefanovića sa mesta šefa poslaničke grupe, ali on, kako je potvrdio „Blicu”, to ne želi.

- Poslanički klub DS je Stefanovića jednoglasno smenjivao deset puta, ali ga je Pajtić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svaki put spasavao. Nebrojano puta se desilo da Bojan poludi na Borka zbog njehovih soliranja i nerada, ovaj mu se nekako dodvori, i opet ista priča. Pajtić verovatno kalkuliše sa smenom Borka zbog javnosti i političkih protivnika - reklo je „Blicu” više poslanika DS koji su tražili da ostanu anonimni.

Bojan Pajtić, međutim, kaže za „Blic” da neće smenjivati Stefanovića, navodeći da je lično on poslanike DS zamolio da ga izaberu za šefa poslaničke grupe.

- Verujem da je moguće da se sve manjkavosti isprave i bez smena. Naši poslanici su zreli ljudi, razgovorom mnogo toga može da se reši - rekao je Pajtić, istakavši da bi voleo kada bi poslanički klub, kao institucija, bio aktivniji i kada bi poslanika DS bilo u sali sve vreme zasedanja Skupštine.

Stefanović i DS su, prema viđenju analitičara Dejana Vuka Stankovića, došli do kraja političke saradnje i samo je pitanje kako će se taj razlaz desiti: da li će DS da isključi Stefanovića ili će on sam otići.

- Pitanje je sada kako će da se rastave, jer očigledno više ne mogu da sarađuju. Stefanović je naneo štetu stranci, koja nikada nije bila onakva kakvom je on vidi, nije poput Sirize, osnovali su je protivnici komunizma... Zaslužio je da bude isključen, odnosno sam je sebe isključio - kaže Vuk Stanković.

Međutim, kako navodi, ovo bi u isto vreme mogla i da bude prilika za Pajtića da konsoliduje stranku i da se Stefanoviću zahvali na saradnji.

- Stefanović je to zaslužio, iako nije nelegitimno to što je radio i što radi. Ipak, Pajtić bi trebalo da stavi tačku na to - priča Vuk Stanković, uz opasku da DS-u sva dešavanja od 2012. nikako ne idu naruku, i da će rezultati izostati ako nema jedinstva unutar partije.

Kriza počela od Šutanovca

Problemi u klubu DS počeli su pre nekoliko meseci, kada je poslaničko pitanje u Skupštini, prema dogovoru, trebalo da postavi Dragan Šutanovac.

- Međutim, Borko je i sebe prijavio, i to pre Šutanovca, zbog čega su svi pobesneli. Na kraju smo glasali ko će ga postaviti, a jedini je Borko glasao za sebe. Naljutio se i od tada nije zakazao nijedan sastanak kluba - kažu u DS.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.