Pajtić poručio koalicionim partnerima da budu racionalni

Izvor: Blic, 09.Jul.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić poručio koalicionim partnerima da budu racionalni

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da će i u narednom mandatu biti na čelu Izvršnog veća Vojvodine i poručio mogućim koalicionim partnerima da budu racionalni u svojim zahtevima i predlozima.

"Pošto smo na izborima osvojili 64 poslanička mandata, verujem da je taj broj priznanje građana Vojvodine za ono što smo činili protekle četiri godine", rekao je on "Dnevniku", napominjući da je to dovoljan argument svim strankama, koje žele >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u novu vojvođansku vlast, da razumno iznose zahteve.

Pajtić je istakao da su sa potencijalnim koalicionim partnerima na pokrajinskom nivou već obavljene načelne konsultacije o formiranju vlasti i dodao da će do 16. jula, za kad je zakazana konstitutivna sednica Skupštine Vojvodine, dogovor biti preciziran.

On je ponovio svoj raniji stav da razgovor o učešću SPS u pokrajinskoj vlasti "ima smisla ukoliko se na svim nivoima države napravi čvrsta proevropska vertikala" koja, kako je objasnio, podrazumeva i razgovore o zajedničkoj koaliciji u većim gradovima Vojvodine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.