Pajtić mogući premijer Vojvodine

Izvor: B92, 29.Maj.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić mogući premijer Vojvodine

Bojan Pajtić (FoNet, arhiv)

Beograd -- Potpredsednik DS-a i predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da je kandidat za premijera Vojvodine, a ne Srbije.

Pajtić je podsetio da je bio nosilac liste na pokrajinskom nivou i kandidat za predsednika Izvršnog veća Vojvodine, a pitanje premijera nije pokretano na nivou DS-a, niti je predsednik Boris Tadić tu temu otvorio.

"Mislim da je u ovom trenutku mnogo važnije da premijer Srbije bude >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ličnost koja će doprinositi tome da Srbija što pre postane deo evropske porodice", rekao je Pajtić u intervjuu Novostima.

On smatra da bi ulazak SPS-a u pokrajinsku vlast mogao biti prouzrokovan samo višim interesom.

"Viši interes podrazumeva konstituisanje proevropske vlade na nivou Republike Srbije i konstituisanje proevropskih lokalnih samouprava gde god je to moguće, uključujući i grad Beograd", rekao je Pajtić.

Pajtić je kazao da su ovi izbori pokazali da su građani Vojvodine i Srbije opredeljeni za evropske integracije.

"To je ujedno i upozorenje svim strankama koje trenutno razgovaraju o formiranju nove republičke vlade. Građani Srbije žele vladu koja će voditi politiku evropskih integracija, očuvanje integriteta zemlje, politiku poboljšanja standarda i borbe protiv korupcije, vladu koja će Srbiju uvesti u EU", rekao je Pajtić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.