Izvor: S media, 24.Nov.2012, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Vojvodina nikada nije bila država u državi (VIDEO)

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da ideja Vojvodine nikada nije bila ideja države u državi, već ideja zajedničkog života.

"Autonomija Vojvodine se zasniva ne na slabijoj nego na jačoj Srbiji. Na Srbiji u kojoj svi znamo koliko je sedam od 100. Odnos Srbije prema Vojvodini je odnos Srbije prema samoj sebi", rekao je Pajtić na svečanoj sednici Skupštine Vojvodine.

Poručio je da se na ideji Vojvodine ne smeju praviti političke >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << podele, već se mora učiti iz bogate istorije tog prostora.

Pajtić je rekao da se u Srbiji mora prestati sa praznim nacionalističkim frazama i okrenuti modernosti i budućnosti.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je, na svečanosti obeležavanja 94. godišnjice prisajedinjena Vojvodine Srbiji, naglasio da nema granice između Vojvodine i drugih delova Srbije. Opširnije OVDE.

(Beta, Foto: Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.