Pajtić: Vlada nanela štetu od 997 milijardi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2016, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Vlada nanela štetu od 997 milijardi

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas da je Vlada Srbije u prethodne četiri godine štetnim ugovorima, od kojih su neki tajni, oštetila državu za 997 milijardi dinara. Srpska napredna stranka odbacila je danas optužbe predsednika Demokratske stranke (DS) Bojana Pajtića i nazvala ga "najvećom sramotom Novog Sada, Vojvodine i Srbije".

Pajtić je na stranačkoj konferenciji za novinare u Beogradu ocenio da je neprihvatljivo postojanje tajnih ugovora čija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je svrha, po njegovim rečima, da se nešto prikrije i pare sliju u nečiji džep.

"Kad je reč o Er Srbiji javna su samo dva ugovora, dok tri najvažnija još nisu objavljena...Da li je tačno i da strani menadžeri u smederevskoj Železari mesečno zaradjuju oko 340.000 evra, odnosno oko četiri miliona godišnje, dok je to preduzeće u većem minusu nego ranije", upitao je Pajtić.

On je dodao da će DS početi izradu zakona kojim će biti uvedena apsolutna transparentnost podataka na svim nivoima i koji će, prema njegovim rečima, biti prvi zakon koji će demokrate usvojiti kada dodju na vlast.

Govoreći o eventualnom zajedničkom izlasku na izbore sa drugim opozicionim partijama, Pajtić je kazao da je DS razgovarala i sa Pokretom "Dosta je bilo" Saše Radulovića i sa strankama manjina, a da će do kraja sledeće nedelje biti poznato da li će opozicija nastupiti u jednoj ili dve kolone.

SNS odbacila optužbe Bojana Pajtića

"Danas je šef kriminalnog režima ponovo pobegao sa svog radnog mesta, iz Novog Sada, gde je Vlada Srbije obezbedila posao za tri hiljade ljudi, u Beograd, gde je nastavio da radi ono što najbolje ume – da laže i obmanjuje građane", navodi se u saopštenju SNS.

Predsednik DS Bojan Pajtić izjavio je ranije danas da je Vlada Srbije u prethodne četiri godine štetnim ugovorima, od kojih su neki tajni, oštetila državu za 997 milijardi dinara.

Pajtić je na stranačkoj konferenciji za novinare u Beogradu ocenio da je neprihvatljivo postojanje tajnih ugovora čija je svrha, po njegovim rečima, da se nešto prikrije i pare sliju u nečiji džep.

"Vlada Srbije ne krije ništa i domaćinski se odnosi prema svakom dinaru u državnoj kasi, što građani odlično znaju. Najvećeg lažova na srpskoj političkoj sceni pozivamo da što pre vrati sve otete narodne pare, a nadležne državne organe da ispitaju, ili obelodane ispitano 'poslovanje' Pajtićeve vlade", navodi se u saopštenju SNS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pajtić: Vlada ugovorima oštetila državu

Izvor: B92, 19.Feb.2016

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da je Vlada Srbije u prethodne četiri godine štetnim ugovorima oštetila državu za 997 milijardi dinara...Pajtić je na stranačkoj konferenciji za novinare ocenio da je neprihvatljivo postojanje tajnih ugovora čija je svrha, po njegovim rečima,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.