Pajtić: Bliskim saradnicima premijera poslovi mimo zakona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2015, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Bliskim saradnicima premijera poslovi mimo zakona

Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić je izjavio da je uspostavljen monopol nad IT tržištem Srbije od strane bliskih saradnika premijera Srbije Aleksandra Vučića i potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze.

On je na konferenciji za novinare rekao da je Komisija za zaštitu konkurencije u skraćenom postupku, suprotno članu 19 Zakona o zabrani konkurencije, dozvolila 2013. godine uspostavljanje monopolskog položaja spajanjem kompanija "Prointer" i "Alti", a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << to je morala da spreči.

"Kompanija Prointer sa 17 zaposlenih i zaradom od 47 miliona dinara kupila je 50 odsto kompanije Alti čiji je obrt kapitala bio nekoliko milijardi. Komisija suprotno zakonu dozvoljava ovakvo nelogično spajanje i uspostavljanje monopola na tržištu od oko 10 milijardi dinara na godišnjem nivou", rekao je Pajtić.

Kako tvrdi, prema finansijskim izveštajima iz APR u 2011. godini kompanija "Prointer" imala je 15,9 miliona dinara prihoda, 2012, kada SNS dolazi na vlast, prihod iznosi 73,4 miliona dinara, a 2013. godine skoro 400 miliona dinara.

DS ne misli o koaliciji sa LDP i SDS

Pajtić je izjavio da DS nije promenila stav i da neće prihvatiti poziv lidera Liberalno demokratske partije i Socijaldemokratske stranke da formiraju koaliciju.

"Nismo promenili stav", rekao je Pajtić na konferenciji za novinare Vlade DS u senci, upitan da prokomentariše poziv LDP-a i SDS-a strankama građanske provinijencije, a posebno DS-u da im se pridruže u formiranju koalicije.

Pajtić je rekao da ne želi da ponovo obrazlaže taj stav, jer od toga ne želi da pravi temu.

"Mi se koncentrišemo na vlast", poručio je Pajtić.

On je ranije rekao da bi DS ulaskom u takvu koaliciju, koaliciji donela glasove, a oni bi sutra podržavali SNS i Vučića.

Upitan da li nešto znači to što su pojedini funkcioneri DS bili juče na proslavi jubileja LDP-a, Pajtić je dodao da ih je on poslao, i da bi im se i on rado pridružio da nije gostovao u Valjevu, u televizijskoj emisiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pajtić: DS ne misli o koaliciji sa LDP i SDS

Izvor: Akter, 06.Nov.2015

Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas da DS nije promenila stav i da neće prihvatiti poziv lidera Liberalno demokratske partije i Socijaldemokratske stranke da formiraju koaliciju.."Nismo promenili stav", rekao je Pajtić na konferenciji za novinare Vlade DS u senci, upitan da prokomentariše...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.