Pajaziti: Nastavićemo kontrolu poseta srpskih zvaničnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Mar.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajaziti: Nastavićemo kontrolu poseta srpskih zvaničnika

PRIŠTINA - Ministar unutrašnjih poslova Kosova Zenun Pajaziti izjavio je danas da, bez obzira na kritike i žalbe Beograda, kosovska vlada neće odustati od namere da stavi pod kontrolu posete zvaničnika Srbije.

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović upozorio je da će, zbog sve češćih zabrana ulaska na Kosovo srpskim funkcionerima, "situacija eskalirati pre ili kasnije", i dovesti do "većih incidenata", posle čega će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "cenu plaćati i jedni i drugi".

Pajaziti je kazao da kosovska vlada nema nameru da provocira zvaničnike iz Beograda.

"Tvrdim da Priština nema za cilj da provocira Beograd kada traži da srpski zvaničnici imaju zvaničnu dozvolu za ulazak na Kosovo. Naprotiv, to će pomoći porastu uzajamnog poštovanja dve države", rekao je Pajaziti listu "Zeri".

Ivanović je juče izjavio da bi državni službenici Srbije trebalo da imaju "makar slobodu kretanja" na Kosovu i Metohiji.

"Za tu slobodu se u ovom trenutku borimo", rekao je Ivanović i dodao da kada ide na Kosovo nikome ne prijavljuje posetu i da do sada nije imao nikakvih problema, ali da to ne znači da ih neće imati.

"Mislim da je mnogo lakše otići, ako se to ne najavljuje. Međutim, nas obavezuje određeni diplomatski protokol. Mi smo do sada navikli UMNIK da njima najavljujemo posetu i od njih da tražimo pratnju", objasnio je Ivanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.