PUPS samostalno izlazi na izbore

Izvor: B92, 05.Okt.2011, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUPS samostalno izlazi na izbore

Beograd -- PUPS je spreman da na predstojeće izbore izađe samostalno, a o eventualnim koalicijama odlučiće kada za to dođe vreme, izjavio je Milan Krkobabić.

"Da li ćemo ići sa nekim u koaliciju, rano je prejudicirati, o tome ćemo odlučiti kada dođe vreme, ali činimo sve da bez ikakvih problema partija samostalno pređe cenzus", rekao je Krkobabić novinarima u pauzi skupa svih beogradskih odbora PUPS u Centru "Sava".

On je dodao da je ta stranka nezadovoljna situacijom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u zemlji, pre svega velikim brojem nezaposlenih i penzionera na ivici egzistencije.

Krkobabić je, međutim, naglasio da PUPS nije nezadovoljna koalicionim partnerima - SPS i JS.

Prema njegovoj oceni, Srbiji je potrebno "veliko spremanje, ali ne otvaranje prozora i provetravanje, već spremanje koje podrazumeva da ono što ide na tavan i ode na tavan, ono što treba da bude u podrumu bude u podrumu, a da se zna gde je mesto smeću".

On je nagalasio da se moraju rešavati konkretni probemi i da PUPS smatra da treba više pažnje da se posveti socijalnom preuzetništvu, zapošljavanju i pokretanju privrede.

Krkobabić se osvrnuo i na saznanje o namerama pojedinih grupacija da prave nerede tokom protekog vikenda u Beogradu i istakao da takve grupe ne treba da postoje, a da je vlast imala četiri godine da ih "smesti tamo gde im je mesto".

Odgovarajući na opasku novinara da je tokom obraćanja članovima stranke bio oštar i na pitanje da li očekuje da mu zbog toga zamere koalicioni parneri, Krkobabić je rekao da, kada "neko pripada socijalno utemeljenoj partiji uvek je opozicionar prema onome što nije dobro".

Krkobabić, koji je i zamenik gradonačelnika Beograda, rekao je da se PUPS od 2008. na nivou grada, pored ostalog, izborio da penzije prate rast plata, da penzioneri koji imaju primanja manja od 16.000 dinara dobiju 13. penziju, kao i da stariji od 65 godina imaju besplatan prevoz.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.