POTPREDSEDNIK RUSKE VLADE U BEOGRADU: Rogozin s vlastima Srbije o prodaji oružja i gasu

Izvor: Kurir, 11.Jan.2016, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTPREDSEDNIK RUSKE VLADE U BEOGRADU: Rogozin s vlastima Srbije o prodaji oružja i gasu

Potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin razgovaraće sa srpskim vlastima o prodaji naoružanja, ali i o isporuci gasa,.

Rogozin će danas i sutra u Beogradu prisustvovati zasedanju srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, čiji je kopredsednik zajedno sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

"Oružje će svakako biti tema Međuvladinog komiteta. Srbija planira da nabavi naoružanje za zaštitu zemlje i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << uglavnom je reč o nastavku razgovora koje je premijer Aleksandar Vučić započeo prilikom posete Moskvi u oktobru. Neke stvari koje su tada dogovorene sada će biti realizovane", kaže sagovornik Blica iz Vlade Srbije.

Vučić je, inače, nakon posete Moskvi najavio dolazak Rogozina i kao jednu od tema naveo isporuku gasa.

Zvanične informacije o tome koje naoružanje Srbija planira da nabavi nije bilo moguće dobiti, a da je premijer zvanično govorio o šasiji za haubicu "nora", topu 242 za borbeno vozilo "lazar", ali i da se razmišlja o kupovini borbenih helikoptera.

Kao jedan od razloga dolaska Rogozina juče se navodila i kupovina ruskih aviona tipa MiG-35, što je malo izvesno s obzirom na to da jedan košta 27 miliona dolara.

(Blic)

Autor: Tanjug,Foto: Fonet

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

RUSKI POLITIČAR NE MIRUJE Rogozin se dohvatio PIŠTOLJA i u Beogradu

Izvor: Blic, 11.Jan.2016

Potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin nalazi se u zvaničnoj poseti Srbiji gde će razgovarati sa srpskim vlastima o prodaji naoružanja, ali i o isporuci gasa. A da je ovaj ruski visoki zvaničnik bukvalno opsednut oružjem dokazuju i postovi sa njegovog Fejsbuk profila...Pročitajte još:..Naime,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.