POROŠENKO TVRDI DA SE NjEGOVI „POVLAČE PLANSKI“,SEMENČENKO PRIZNAJE PORAZ

Izvor: 011vodič.com, 18.Feb.2015, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POROŠENKO TVRDI DA SE NjEGOVI „POVLAČE PLANSKI“,SEMENČENKO PRIZNAJE PORAZ

Oko 1.000 Ukrajinaca već položilo oružje u Debaljcevu, još se bori deo 128. brigade
POROŠENKO: Naši vojnici odlaze sa kompletnim naoružanjem i time pokazuju i Rusiji celom svetu da u Debaljcevu nije bilo „kotla“ o kojem su trubili bojovnici. Iz grada je već izašlo 80 odsto naših momaka. Očekujemo još dve kolone
SEMENČENKO: Ukrajina je u Debaljcevu doživela poraz za koji su krivi loše komandovanje i laži. I vojnika i naoružanja smo u Debaljcevu imali dovoljno. Problem >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << je zaista bio u komandovanju i koordinaciji dejstava. Jednostavno rečeno: načelnik generalštava Viktor Muženko mora da bude smenjen!
STRELKOV: Ukrajinci još drže oko 10 odsto Debaljceva. To je deo 128-me brigade koji drži neke od najutvrđenijih položaja, uključujući „debaljcevski krst“. Čekaju ili naredbu da pokušaju da se probiju ili da im stigne pojačanje. Poslednji pokušaj Ukrajinaca da svoje oslobode neslavno se završio. Jurišna grupa bataljona „Donbas“ pretrpela poraz u boju na bliskom odstojanju od momaka Hmurog (generala Sergeja Petrovskog, šefa obaveštajne službe armije DNR)
Basurin je naglasio da Ukrajinci nisu ni imali nikakvu šansu da se probiju jer su snage DNR i Luganske Republike oko „kotla“ postavljene u prstenovima i na položajima utvrđenim po svim pravilima ratovanja.
Portparol Ministarstva odbrane DNR Vladislav Brig objavio je: „Ukrajincima smo otvorili obećani zeleni koridor. Kroz njega je već prošlo oko 1.000 ukrajinskih vojnika. Svi su bili bez oružja“.
The post POROŠENKO TVRDI DA SE NjEGOVI „POVLAČE PLANSKI“,SEMENČENKO PRIZNAJE PORAZ appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.