POMEREN TERMIN: Avion sa generalom Lazarevićem poleteo iz Holandije

Izvor: Kurir, 03.Dec.2015, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POMEREN TERMIN: Avion sa generalom Lazarevićem poleteo iz Holandije

NIŠ - Avion sa generalom Vladimirom Lazarevićem, u kojem se pored njega nalaze i ministar vojni Bratislav Gašić i ministar pravde Nikola Selaković, poleteo je iz Holandije ka aerodromu u Nišu.

Lazarević bi na niški vojni aerodrom trebalo da sleti oko 13.25 sati, gde će mu biti organizovan doček. On je prethodno odslužio dve trećine od kazne od 14 godina zatvora. Najpre je najavljeno da će avion sa Lazarevićem sleteti oko 14.20, ali je termin pomeren na pola dva. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Lazarević je bio osuđen po komandnoj odgovornosti na 14 godina zatvora zbog zločina na Kosovu i Metohiji, kao komandant Prištinskog korpusa, a potom i komadant Treće armije Vojske Jugoslavije 1998. i 1999. godine.

U Haškom zatvoru je proveo više od 10 godina, gde se u međuvremenu i razboleo, a nekoliko puta je i operisan. Lazarević je dobrovoljno otišao u Hag u februaru 2005. godine, gde je četiri godine kasnije osuđen na 15 godina zatvora, ali mu je kazna posle žalbe smanjena na 14 godina.

Autor: Foto: Fonet

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.