PETROVIĆ: BOJKOTOM VLADE KOSOVA GUBE SRBI

Izvor: Kurir, 03.Jan.2011, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PETROVIĆ: BOJKOTOM VLADE KOSOVA GUBE SRBI

PRIŠTINA - Predsednik Samostalne liberalne stranke (SLS) Slobodan Petrović ocenio je da bi izostankom predstavnika Srba u Vladi Kosova najviše izgubila upravo srpska zajednica.

PRIŠTINA  - Predsednik Samostalne liberalne stranke (SLS) Slobodan Petrović ocenio je da bi izostankom predstavnika Srba u Vladi Kosova najviše izgubila upravo srpska zajednica.

"Mi ne moramo da budemo u Vladi Kosova, ali samo učestvovanjem možemo da rešavamo probleme srpske zajednice >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koji se tiču njenog opstanka na Kosovu" rekao je Petrović.

Petrović je naveo da još nema zvaničnih rezultata kosovskih parlamentarnih izbora, zbog ponavljanja glasanja na dvadesetak biračkih mesta.

Prema njegovim rečima, konačni rezultati izbora biće 20. januara, a potom će se već voditi ozbiljni razgovori o formiranju Vlade Kosova.

"U tim razgovorima će učestvovati i SLS", naglasio je Petrović.

Upitan o izveštaju o trgovini organima izvestioca Saveta Evrope Dika Martija u kojem su iznete optužbe na račun bivšeg kosovskog premijera Hašima Tačija, Petrović je rekao da su to ozbiljni navodi, čiju bi istinitost trebalo da ispitaju relevantni istražni organi.

"Ta istraga može da traje godinu-dve. A stvarni život je realnost i on ne može da čeka.

Mi u potpunosti podržavamo stav predsednika Srbije Borisa Tadića, i pridržavaćemo se njega, da treba razgovarati i sa Tačijem, sve dok istraga ne dokaže da su optužbe tačne", zaključio je Petrović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.