Otvoren put za formiranje suda za OVK

Izvor: Akter, 03.Avg.2015, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren put za formiranje suda za OVK

Skupština Kosova, pod velikim pritiskom SAD i EU, usvojila je ustavne promene kojima se otvaraju vrata za formiranje specijalnog suda za OVK

Skupština Kosova je danas posle više od pet sati rasprave usvojila amandman 24 na Ustav Kosova kojim je stvorena ustavna osnova za donošenje Zakona o specijalnom sudu, koji će suditi za pretpostavljene ratne zločine visokih zvaničnika OVK prema Rezoluciji Saveta Evrope.

Za usvajanja amandmana je glasalo 82, protiv je >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << bilo 5, dok je 1 poslanik bio uzdržan.

U raspravi koja je usledila posle uvodne reči premijera Kosova Isa Mustafe poslanici su zavisno od partijske pripadnosti bili za ili protiv usvajanja amandmana 24 na Ustav Kosova.

Rasprava je bila oštra, polemička a nije se prezalo ni od međusobnih optužbi između poslanika.

Poslanici opozicije su bili mnogo aktivniji u suprotstavljanju amadmanu u odnosu na poslanike vlasti koji su bili manje aktivni.

Premijer Mustafa je najavio da će Vlada na vanrednoj sednici usvojiti već spreman predlog Zakona o Specijalnom sudu, koji će biti razmatran na vanrednoj sednici Skupštine Kosova koja će danas biti održana na zahtev Vlade.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.