Izvor: B92, 28.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otpor i G17 plus osudili incident ispred Vlade

Beograd -- Narodni pokret Otpor saopštio je u četvrtak, komentarišući fizički napad obezbeđenja potpredsednika vlade Čedomira Jovanovića na pripadnika obezbeđenja vlade Srbije, da takvo ponašanje mora naići na najžešću osudu, jer će se u protivnom stvoriti utisak da je dozvoljeno. "Izostanak reakcije na napad pripadnika policije dokazuje da u Srbiji nema ni elementarne sigurnosti... Napad mora naići i na osudu kompletne javnosti, jer je, ukoliko Jovanovićevo obezbeđenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napada uniformisane policajce, ugrožena i sigurnost svakog pojedinca u Srbiji", stoji u saopštenju Otpora.

Stranka G17 Plus saopštila je da će, zbog skandala ispred Vlade Srbije, zatražiti od Ministarstva unutrašnjih poslova da pozove na odgovornost sve one koji su prekršili zakon. U saopštenju G17 Plus se navodi da je unošenje oružja u zgradu vlade zabranjeno i da je policajac Boris Janošević u skladu sa pravilima službe odbio da pusti naoružano Jovanovićevo obezbeđenje. "Zbog ovog skandaloznog događaja, koji dodatno potvrđuje sumnje o postojanju parapolicijskih službi u Srbiji, G17 zahteva hitnu istragu MUP i odgovornost za one koji su prekršili zakon", stoji u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.