Izvor: B92, 23.Apr.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otpor: Izolovana kuća za Lončara

Novi Sad -- Aktivisti novosadskog Otpora poklonili su Zoranu Lončaru "kuću u izolaciji", koju, kako je obrazloženo, "on i njegova stranka žele da poklone svim građanima Srbije".

Aktivisti Otpora odneli su maketu kuće u okovima, okruženu naoružanim vojnicima, u prostorije Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije, gde su ih aktivisti stranke dočekali sa izvinjenjem što Lončar nije mogao lično da je preuzme.

Nakon kraćeg boravka u prostorijama stranke, aktivisti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << DSS-a su aktivistima Otpora poklonili propagandni materijal i majice sa natpisom "Kosovo je Srbija".

Prema rečima aktiviste Otpora Igora Popovića, današnja akcija "Velike tajne malog ministra" bila je posvećena radnim dostignućima ministra Lončara, koji je zajedno sa funkcionerima DSS-a početkom 2000. pod pretnjom terao svoje članstvo da se iščlani iz Otpora.

"Danas smo se okupili jer hoće da naprave koaliciju sa Srpskom radikalnom strankom. U vreme kada našoj zemlji preti ponovna izolacija, obaveza nam je da ukažemo na one koji nam taj put ponovo nameću, jer nismo zaboravili na redove, nestašice i ratove", rekao je Popović.

Aktivisti Otpora novinarima su podelili i krivičnu prijavu protiv Zorana Lončara, koju su u februaru ove godine Okružnom sudu u Novom Sadu podneli profesori tamošnjeg Pravnog fakulteta zbog navodne zloupotrebe službenog položaja i poreske utaje od 7,5 miliona dinara koju je Lončar ranije ocenio kao "apsolutnu neistinu".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.