Izvor: B92, 11.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oteti bugarski građani još su živi

Sofija -- Bugarski ministar inostranih poslova Solomon Pasi raspolaže informacijom da su dva oteta bugarska civila u Iraku još živi.

"Sada mogu da potvrdim informaciju koju smo dobili, da su naši sunarodnici živi", rekao je Pasi u nedelju, ali je odbio da navede izvore informacije. Pasi se obratio i otmičarima, rekavši da oteti Georgi Lazov pati od dijabetesa, a da je Ivajlo Kepov doživeo moždani udar.

Bugarski vozači Ivajlo Kepov i Georgi Lazov su kasno u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << četvrtak pokazani na snimku, koji je emitovala arapska televizija Al Džazira. Na snimku je islamska grupa Džama'at al Taudit DŽihad, za koju se veruje da je pod rukovodstvom lidera Al Kaide u Iraku Abu Musaba al Zarkavija, zapretila da će oni biti ubijeni u roku od 24 časa, ako američka vojska ne oslobodi sve pritvorenike u Iraku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.