Izvor: B92, 26.Mar.2010, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavke Jelašića i Jovića povezane?

Beograd -- Premijer Cvetković kaže da je direktor Korporacije za osiguranje stambenih kredita svoju ostavku ranije najavio i da ne vidi vezu sa ostavkom guvernera NBS.

Iako nije najvljeno, Vlada Srbije bi na današnjoj redovnoj sednici trebalo da razmatra ostavke guvernera NBS Radovana Jelašića. Javnost je juče bila iznenađena ostavkom direktora Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita Aleksandra Jovića, ali premijer Mirko Cvetković kaže da ne vidi bilo kakvu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vezu između ostavki Jelašića i Jovića.

"Mislim da to nema veze i koliko sam ja čuo, on je imao nameru da to uradi još pre nedelju ili dve. Moguće da je tad i podneo ostavku, znam da se o tome pričalo i mislim da nema nikakve veze", rekao je Cvetković.

Iako je sam Jović rekao da ostavku podnosi zbog "želje za promenom posla i novim profesionalnim izazovima", teško je ne primetiti da obe funkcije, i ona na čelu Centralne banke i mesto direktora Korporacije, pripadaju stranci G17 plus.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.