Izvor: B92, 23.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovana Kancelarija za međunarodnu saradnju Kosova

Priština -- Šef UNMIK-a Hari Holkeri i kosovski premijer Bajram Redžepi objavili su u petak u Prištini osnivanje kosovske Kancelarije za međunarodnu saradnju i dijalog. Holkeri je povodom osnivanja kancelarije za međunarodnu saradnju i dijalog izdao i uredbu broj 2004/7 kojom se precizno definišu uslovi njenog osnivanja i rada.

Šef UNMIK-a je rekao da je osnivanje te kancelarije u skladu sa ustavnim okvirima i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN kao i da na njeno osnivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu uticali martovski događaji.

Kancelarija za međunarodnu saradnju i dijalog će, prema onome što je rečeno na konferenciji za novinare, funkcionisati uz određena ograničenja jer su rezervisana prava ostala u nadležnosti Specijalnog predstavnika generalnog sekretara UN.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.