Izvor: Blic, 24.Sep.2009, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovan Socijaldemokratski pokret Srbije

Socijaldemokratski pokret Srbije osniva se s ciljem da pomogne Srbiji da dobije odgovornu vladu, izjavio je danas predsednik organizacije Klub 21 Dušan Janjić posle potpisivanja ugovora o pristupanju Ujedinjene penzionerske stranke Srbije tom pokretu.

Janjić je saopštio da će Pokret tokom novembra biti registrovan kao politička partija da bi nastupala na izborima. On je naveo da ljude i grupe u Socijaldemokratski pokret okupljaju "nezavršeni posao i neizvršena obećanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << građanima" od 24. septembra 2000. godine.

"U ovom pokretu prepoznajem ljude koji žele da se ta obećanja ispune i svojim udruživanjem pokažu Demokratskoj stranci i ostalima, koji za sebe tvrde da su naslednici prevrata, odnosno neizvršenih demokratskih reformi, gde se nalaze" , rekao je Janjić.

On je najavio pristupanje novih kolektivnih članova Pokretu.

Janjić je oceenio da je "glavno ogrešenje Vlade o budućnost Srbije" to što nastoji da spreči nastanak i proevropske i proreformske alternative.

On je ocenio da je vlada Mirka Cvetković društveno neodgovorna i izrazio nadu da će "politički odgovarati".

Janjić je rekao da postoji osnov za krivičnu odgovornost ministra životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića i drugih u Vladi, koji su dozvolili da se "iza dimne bombe Kurira i Zakona o informisanju, novim zakonom o zemljištu, 10 milijardi evra prebaci u privatne ruke", kako je ocenio, "najverovatnije tajkuna".

Predsednik Ujedinjene penzionerske stranke Srbije Vojislav Obradović je istakao da je njihov glavni razlog pristupanja novom Pokretu to što nisu zadovoljni partijom koja trenutno u vlasti zastupa interese penzionera.

Obradović je rekao da je ta stranka odlučila da kao deo Socijaldemokratskog pokreta u osnivanju štiti standard penzionera i realizuje njihov socijalni program.

Osnivanje novog političkog pokreta počelo je 19. avgusta, potpisivanjem Memoranduma o osnivanju Socijaldemokratskog pokreta Srbije, a početkom septembra mu je pristupio Pokret za reformu Srbije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.