Osma građanska inicijativa novosadskog SPS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2012, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osma građanska inicijativa novosadskog SPS

NOVI SAD -

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije (SPS) Novi Sad promovisao je danas osmu građansku inicijativu pod nazivom "Politika je ženskog roda", poslednju građansku inicijativu koju će tokom predizborne kampanje promovisati novosadski socijalisti.

Predsednik GO SPS Novi Sad, Siniša Sević je, na konferenciji za novinare, najavio da će tokom sledeće nedelje GO SPS organizovati "izlog inicijativa" na kojoj će, kako je rekao, Novosađani imati priliku da na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jednom mestu vide svih osam građanskih inicijativa i da se upoznaju sa SPS-ovom vizijom budućnosti Novog Sada.

Predsednica Foruma žena GO SPS Novi Sad i potpredsednica Gradskog odbora te partije, Klaudija Ilić, je rekla da je osma građanska inicijativa posvećena budućnosti, a to su, kako je rekla, naša deca i naša omladina.

"Kao što sam slogan kaže 'Politika je ženskog roda', jasno je da žena u politiku unosi emocije, ide srcem i da se samo tako može učiniti prava stvar za našu decu", rekla je Ilićeva.

Ona je istakla da će se nastaviti sa proširenjem kapaciteta Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" kako bi se ukinula lista čekanja i kako bi svako dete dobilo svoje mesto u vrtiću.

"Deca su mali ljudi, i neka bar mali ljudi budu ravnopravni i neka svako dete ima pravo i šansu za vrtić", kazala je predsednica Foruma žena GO SPS, dodajući i da je namera da se poveća broj besplatnih mesta u vrtićima koja bi bila popunjena na osnovu socijalne karte porodice.

Po rečima Ilićeve, SPS će se zalagati da svaki osnovac u svojoj školi ima jedan besplatan obrok, a da se najuspešniji srednjoskolci i studenti stipendiraju sredstvima iz gradskog budžeta preko Fonda za stipendiranje mladih talenata.

Na kraju konferencije za novinare predsednik GO SPS Novi Sad, Siniša Sević je pozvao građane da sutra u 12 sati u Master centru "Novosadskog sajma" prisustvuju Konstitutivnoj sednici Skupštine Foruma žena SPS i centralnom promotivnom predizbornom skupu Koalicije SPS- PUPS- JS- SDPS za Vojvodinu, koji će od 14 sati biti održan na Trgu slobode u Novom Sadu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Osma građanska inicijativa SPS-a

Izvor: Radio 021, 27.Apr.2012

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije promovisao je danas osmu građansku inicijativu pod nazivom "Politika je ženskog roda", poslednju građansku inicijativu koju će tokom predizborne kampanje promovisati novosadski socijalisti.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.