Izvor: B92, 02.Avg.2010, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica za zločine u Ilijašu

Sarajevo -- Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Srpka Pustivuka, koja ga tereti za ratne zločine nad bošnjačkim civilima na području Ilijaša kod Sarajeva.

Optužnica, između ostalog, tereti Pustivuka za zločin koji se dogodio krajem maja 1992. u selu Gornja Bioča kod Ilijaša.

Kako se navodi, Pustivuk se tereti da je tada, zajedno sa desetak naoružnih vojnika Prve srpske ilijaške brigade, ubio jednog i teško ranio tri bošnjačka civila.

Pustivuk >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se tereti da je 31. jama 1992. godine s pripadnicima policije i Vojske RS učestvovao u nezakonitim hapšenjima i zatvaranju bošnjačkih civila u osnovnoj školi u Gornjoj Bioči.

Federalna televizija javila je danas da je uhapšen Stipo Krišto iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja zbog sumnje da je tokom rata počinio ratne zločine.

Ta televizija navela je da je Krišto uhapšen na osnovu rešenja izdatog od Višeg suda u Zenici iz 1994. godine, ali nije precizirala za koje ratne zločine se uhapšeni tereti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.