Opštinski čelnici prevarili radnike

Izvor: Glas javnosti, 06.Jul.2009, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opštinski čelnici prevarili radnike

KURŠUMLIJA - Iako im lokalna samouprava nije obezbedila prijem u Ministarstvo ekonomije, što su predstavnici radnika preduzeća „Kopaonik“ i Modne konfekcije „7. juli“, postavili kao uslov da ne bi blokirali zgradu opštine i put Niš - Priština, do blokade ipak nije došlo.

Pojedini radnici za to optužuju svoje vođe, posebno Borivoja Uroševića, koji je blokadu odložio za danas. Radnici su posebno ogorčeni jer lokalna samouprava nije omogućila razgovor s ministrima Milanom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Markovićem i Rasimom LJajićem kada su u sredu posetili Kuršumliju. Naime, oni su ministre čekali u zgradi opštine, gde im je rečeno da će razgovor biti obavljen, ali oni nisu došli u opštinu, već su sa opštinskim čelnicima posetili jednu višečlanu porodicu u selu Visoka.

- Ubeđen sam da su opštinski čelnici obmanuli i radnike i ministre. Siguran sam da bi LJajić razgovarao sa predstavnicima radnika da je znao da ga čekaju. Ovakva lokalna samouprava nama nije potrebna i zato je trebalo odmah blokirati zgradu opštine i sprečiti ulazak radnika uprave i nesposobnog rukovodstva. Samo na taj način možemo da skrenemo pažnju nadležnih državnih organa na naše probleme - kaže član novog UO „Kopaonika“ Branislav Prolović.

Dobar deo radnika slaže se sa Prolovićem i smatra da samo radikalnim metodama mogu da dođu do cilja.

- Za naše probleme kriva je država i samo ona može da ih reši. Ali mi ne možemo da dođemo do onih koji su odgovorni jer oni sede u Beogradu. Zato je bio dogovor da blokiramo institucije države u Kuršumliji. Međutim, naše vođe tu blokadu odlažu od ponedeljka do petka, od danas do sutra - kaže jedan od radnika i dodaje da više nema poverenja u štrajkački odbor radnika.

Prozvani predsednik štrajkačkog odbora i predsednik UO „Kopaonika“ Borivoje Urošević kaže da je predsednik opštine Zoran Vučković morao da obezbedi razgovor radnika s ministrima Markovićem i LJajićem jer su bili u Kuršumliji, ali iz nekog razloga to nije hteo ili nije mogao. On je za danas pozvao radnike da dođu ispred opštine, ali je pojasnio da neće blokirati ulazak u zgradu.

- Ovakav protest nema nikakvog smisla. Izgleda da mi danas treba da napravimo špalir da opštinsko rukovodstvo uđe u zgradu. Možda treba da im ponesemo i cveće. Ja se i dalje zalažem za blokadu svih institucija u gradu uključujući i put Niš - Priština - kaže Prolović.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.