Izvor: Blic, 21.Apr.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija je zrela da smeni režim

Opozicija je zrela da smeni režim

BEOGRAD Miting u Beogradu pokazao je da glavni grad nije izgubljen za opoziciju, koja mora voditi kampanju od vrata do vrata.Takva kampanja najveći značaj imala bi u Beogradu rekao je juče Vladimir Cvetković, predsednik niškog Gradskog odbora GSS.

Cvetković smatra da bi zajedničko pojavljivanje opozicionih lidera u javnim nastupima ubedilo građane da je opozicija zrela za smenu režima i preuzimanje vlasti. Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rečima, GSS će ostalim strankama na predstojećem sastanku predložiti sprovođenje kampanje neposrednih kontakata sa građanima, kao i zajedničke nastupe, tribine i mitinge.

On je osudio izricanje kazne agenciji Beta i naglasio da bi opozicija trebalo da pronađe modele za zaštitu nezavisnih medija.

Instrumenti te borbe trebalo bi da budu javnost i masovnost. U Nišu su građani pozvani da brane 'Niške novine' od eventualne plenidbe imovine i ta akcija dala je rezultate. I u drugim gradovima gde su nezavisni mediji ugroženi stranke bi trebalo da pozovu svoje članstvo da se okupi i bori protiv plenidbe imovine medija koji neće da plate kazne. U Nišu je prihvaćen predlog da se istog dana kad se donese presuda izlepe plakate sa slikama sudija koji donose presude. I ta akcija dala je rezultate i 10 sudija je odbilo da sudi nezavisnim niškim medijima naglasio je Cvetković.

On je ocenio da je stvaranje koalicije SNP-SRSJUL za izbore u Podgorici i Herceg Novom, način da se ispita teren pred lokalne izbore u Srbiji.

Od uspeha te koalicije zavisiće odluka da li će na izborima u Srbiji SPS i JUL nastupiti zajedno sa SRS. GSS smatra da takva koalicija nema budućnosti ni u Crnoj Gori, ni u Srbiji rekao je Cvetković.

On je osudio 'korišćenje vojnih institucija u političke svrhe' i istakao da je na mitingu u Nišu 10. aprila po prvi put zviždano VJ. LJ.B.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.