Opozicija ekspoze prati iz poslaničkih klubova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2016, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija ekspoze prati iz poslaničkih klubova

Poslanici DS, DJB, SDS napustili su sednicu parlamenta na kojoj mandatar Aleksandar Vučić izlaže ekspoze, iz protesta zbog načina na koji je sednica zakazana, što tumače kao urušavanje dostojanstva skupštine.

Šefovi poslaničkih grupa tri stranke Bojan Pjtić, Saša Radulović i Marko Đurišić rekli su novinarima u arlamentu da ekspoze mandatara prate iz poslaničkih klubova.

Šef poslaničke grupe DS Bojan Pajtić kaže da ta partija ne želi da bude scenografija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za predstavu, u kojoj će, kako je rekao, Aleksandar Vučić biti jedini glumac.

DJB: Nepoštovanje parlamenta

Poslanici Pokreta Dosta je bilo saopštili su danas da su napustili sednicu Skupštine Srbije pre obraćanja mandatara Aleksandra Vučića zbog, kako navode, degradiranja i nepoštovanja parlamenta, ali su dodali da će ekspoze pratiti iz poslaničkog kluba da bi mogli da učestvuju u raspravi koja sledi.

"Predsednica Skupštine ponizila je Skupštinu zakazujući hitnu sednicu bez suvislog obrazloženja, tačnije uz argument da je neophodno njeno hitno održavanje da bi (Vlada) bila formirana u zakonskom roku. Posle dva meseca i šest dana odugovlačenja i zamajavanja poslanici se hitno pozivaju u roku kraćem od 24 sata, jer je tako mandataru zgodno", navodi se u saopštenju Dosta je bilo.

"Ne želimo da učestvujemo u jeftinoj melodrami i da budemo dekor u vladavini jednog čoveka i ponižavanju skupštine", rekao je Pajtić novinarima u parlamentu, dodajući da "Vučić uživa u tome da ima mučeničku poziciju", te da zato čita ekspoze više sati.

On je rekao da se time onemogućava da poslanici opozicije iznesu svoj stav, jer će doći na red tek uveče, kada građani ne gledaju prenos.

Pajtić je rekao da 24 sata uoči sednice, nije primeren rok za njeno zakazivanje, i da su ekspoze dobili kada su seli u poslaničke klupe.

Dodao je da je tražio odlaganje sednice, jer Srbija tri i po meseca čeka vladu, a za to vreme nije bilo investicija, dok se Vučiću "osladila pozicija u kojoj odlučuje sam".

Lider Dosta je Bilo Saša Radulović smatra da je nesuvislo obrazloženje predsednice parlamenta Maje Gojković da je Srbiji potrebna vlada, te da je zato zakazala sednicu zakazala u roku od 24 sata.

"Čuli smo od nje da je Srbiji potrebna vlada, a mesecima slušamo premijera koji se prenemaže. Ovakvo ponižavanje Skupštine i građana nećemo dozvoliti", rekao je Radulović.

Kako je rekao, napuštanje sednice je poruka vladajućoj većini da neće moći tako da se ponaša.

Šef poslanika SDS Marko Đurišić rekao je da je ta stranka rešila da ne prisustvuje izlaganju mandatara u želji da odbrani dostojanstvo parlamenta.

"Trebalo je da se ispoštuje parlament i polanicima da pristojno vreme da se pripreme za raspravu", rekao je Đurišić i dodao da će ta stranka učestvovati u raspravi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BOJKOT Trenutak kada je opozicija napustila sednicu (VIDEO)

Izvor: Blic, 09.Avg.2016

Poslanici opozicionih Demokratske stranke, Dosta je bilo i Socijal demokratske stranke napustili su sednicu parlamenta na kojoj mandatar Aleksandar Vučić izlaže ekspoze, iz protesta što je zakazana pre manje od 24 sata, a što tumače kao urušavanje dostojanstva skupštine...Šefovi poslaničkih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.