Izvor: Blic, 13.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija dogovara koaliciju

Opozicija dogovara koaliciju

Pet stranaka koje na izborima 28. decembra nisu ušle u parlament Srbije vode neformalne razgovore o zajedničkom posleizbornom delovanju, potvrdio je agenciji Beta dobro obavešten izvor.

Taj izvor navodi da razgovore vode tri stranke koalicije 'Zajedno za toleranciju', Liga socijaldemokrata Vojvodine, Savez vojvođanskih Mađara i Sandžačka demokratska partija, kao i Demohrišćanska stranka Srbije i Demokratska alternativa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Jedan od lidera koalicije 'Zajedno za toleranciju' Rasim Ljajić kazao je da će ta grupacija nastaviti da deluje i da će pokušati da se 'proširi i ojača', ali nije želeo da kaže ko bi još mogao da se pridruži toj koaliciji. Ljajić, koji je i predsednik Sandžačke demokratske partije, kazao je agenciji Beta da se pokazalo da je toj koaliciji potrebna i jedna stranka čija je centrala u Beogradu kako bi pokrila celu teritoriju Srbije.

Lider DHSS Vladan Batić potvrdio je agenciji Beta da je razgovarao sa predstavnicima pojedinih stranaka u vezi sa zajedničkim delovanjem vanparlamentarnih partija. Batić, međutim, nije hteo da precizira o kojim je strankama reč, dodajući da će više govoriti tek posle formiranja nove republičke vlade.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.