Opljačkana pravoslavna crkva u opštini Novo Brdo

Izvor: B92, 28.Nov.2018, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opljačkana pravoslavna crkva u opštini Novo Brdo

Priština -- Pravoslavna crkva u selu Gornje Kusce u opštini Novo Brdo opljačkana je, a lopovi su iz kase odneli crkvene priloge koje su ostavljali vernici.

"To je za nas veliki udarac, jer se napadaju i naše svetinje", rekao je za RTV Puls crkvenjak Stanimir Nikolić koji je slučaj prijavio policiji. U tom selu ukradeno je vozilo "Opel Astra", a u još 10-ak kuća pokušane su krađe.

Kako se navodi, u obližnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << selu Stanišor malo posle ponoći, obijena je štala Srećka Kostića iz koje su lopovi odveli kravu sa teletom.

Potpredsednik opštine Novo Brdo Siniša Dimić osudio je najnovije napade kriminalaca na imovinu srpskih meštana te opštine.

"Ovo je smišljeni akt nasilja nad srpskim stanovništvom kako bi se ekonomski oslabili. Evidentno je da kosovska policija nema dovoljno opreme, ljudstva, niti znanja da stane na put kriminalcima", rekao je Dimić.

U poslednjih mesec dana, ovo je šesti put da su zabeležene kradje imovine srpskih vlasnika u novobrdskom kraju, a na meti lopova su bile kuće, krupna stoka i vozila.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.