Ombudsmanka Albanije o izveštaju

Izvor: B92, 29.Jan.2011, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ombudsmanka Albanije o izveštaju

Beograd -- Vršilac dužnosti ombudsmana Albanije Glorina Nuni saglasna je da je potrebno potpuno i nepristrasno istražiti tvrdnje iz izveštaja izvestioca SE Dika Martija.

Glorina Nuni je navela da prihvata univerzalnu i nedeljivu prirodu ljudskih prava i njihov značaj za ljudsko dostojanstvo i mir u regionu.

Nunijeva kaže da su vlasti Albanije istakle potrebu za punom istragom i obratile se međunarodnim telima čiji mandat bi omogućio ostvarivanje tog cilja, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je od "velikog značaja za svest i savest naših naroda i nacija".

"Verujem da su naš profesionalizam i neutralnost najviše što možemo dati u težnji za mirom, razumevanjem i demokratskim razvojem u regionu, kao i evropskoj budućnosti, slobodnoj od senki i mitova iz prošlosti", navodi Glorina Nuni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.