Oland: Kraj šengena bi značio kraj Evrope

Izvor: Akter, 19.Feb.2016, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland: Kraj "šengena" bi značio kraj Evrope

Kraj "šengenske" zone slobodnog kretanja u 26 evropskih zemalja značio bi "kraj Evrope", izjavio je danas predsednik Francuske Fransoa Oland

Oland je u izjavi za francuski radio tokom samita EU u Briselu rekao da bi ukidanje "šengenske zone", čiji opstanak ugrožava aktuelna izbeglička kriza, mogao da znači "kraj Evrope u smislu slobodnog kretanja Evropljana", istakao je Oland, a prenela agencija AFP.

On je dodao da sve veća uključenost zvanične Ankare u sirijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << konflikt povećava rizik od rata između Turske i Rusije.

"Turska je prisutna u Siriji. Tu se krije opasnost od rata. Zato je zakazana sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija", rekao je Oland, govoreći o vanrednoj sednici na temu Sirije, koja će se održati večeras.

Kad je reč o pregovorima Britanije i EU o reformama članstva te zemlje Uniji, Oland je rekao da će "učiniti ono što bude potrebno" da bi Britanija ostala u bloku.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.