Odluka predsedništva protivstatutarna

Izvor: Akter, 04.Jun.2015, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka predsedništva protivstatutarna

Andreja Mladenović izjavio je danas da odluka Predsedništva Demokratske stranke Srbije (DSS) da ga razreši funkcije predsednika Izvršnog odbora DSS-a nije u skladu sa Statutom stranke i istakao da će podršku tražiti od Glavnog odbora i Opštinskih odbora DSS-a

On je agenciji Beta rekao da je odbijen njegov predlog da se održi sednica Glavnog odbora na čijem dnevnom redu bi bila smena Izvršnog odbora, koji je to stranačko telo apsolutnom većinom i postavilo, ali da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << umesto toga došlo do protivstatutarne odluke predsedništva.

"Predložio sam sednicu Glavnog odbora na kojoj bi se o tome raspravljalo. To je normalna procedura koju sam ja prihvatio, ali to je odbijeno iz straha da na glavnom odboru neće postojati većina, kao što je sigurno i nema u stranci za jedno ovakvo uzurpiranje vlasti", rekao je Mladenović.

On je ocenio da je takvom odlukom i takvim "uzurpiranjem vlasti" dovedeno u pitanje demokratsko funkcionisanje organizacije kao što je DSS.

"Ovakvo kršenje Statuta je dosad neviđeno u DSS-u i ne mogu da verujem da su na taj način postupili ljudi sa kojima sam skoro dve decenije u stranci, ali stvar je očigledno izmakla kontroli. Izbegavanjem sednice Glavnog odbora ide se na potpuno preuzimanje vlasti u stranci", dodao je Mladenović i naveo da će podršku tražiti od Glavnog odbora i opštinskih odbora stranke.

Iz DSS-a je danas saopšteno da je Predsedništvo apsolutnom većinom glasova donelo odluku da Andreja Mladenović bude razrešen funkcije predsednika Izvršnog odbora te stranke i da je odluka doneta u "cilju podizanja kvaliteta timskog rada i ubrzavanja rešavanja organizacionih problema stranke".

Navedeno je i da će odluke Predsedništva biti upućene Glavnom odboru na potvrđivanje.

DSS je u Beogradu na vlasti sa Srpskom napednom strankom, a Andreja Mladenović je zamenik gradonačelnika. On je u sukob sa predsednicom stranke Sandom Rašković Ivić ušao zog projekata "Beograd na vodi" koji je ona kritikovala, zatraživši da stranka na čijem je čelu istupi iz vlasti u prestonici.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Mladenović: Mojim razrešenjem izvršen puč u DSS

Izvor: B92, 04.Jun.2015

Andreja Mladenović izjavio je danas da je odlukom Predsedništva DSS o njegovom razrešenju sa funkcije predsednika Izvršnog odbora izvršen puč u stranci...On je naveo da je grubo prekršen Statut DSS i doveden u pitanje opstanak stranke..."Na ovaj nacin je izvršen puč u stranci, preuzeta apsolutna...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.