Odluka o unutrašnjem redu u dve zgrade parlamenta

Izvor: Blic, 04.Jun.2015, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka o unutrašnjem redu u dve zgrade parlamenta

Skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja usvojio je danas predlog odluke o unutrašnjem redu u dve zgrade Skupštine Srbije

Tim aktom se uređuje unutrašnji red u zgradama parlamenta na Trgu Nikole Pašića i u Ulici kralja Milana, i to ulazak u zgrade, posete, korišćenje prostorija, biblioteke, restorana i bifea, kao i red na protostoru oko tih zgrada.

U tom aktu, pored ostalog, piše da poslanici mogu da uđu svakog dana u svako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << doba u te zgrade, a da su posete građana radi upoznavanja sa skupštinskom baštinom moguće samo danima kada nema sednica.

U prostorijama tih zgrada, kako je navedeno u odluci, zabranjeno je isticanje simbola i obeležja političke stranke i strane države, transparenata ili drugih vizuelnih i pisanih poruka ili drugog propagandnog materijala u političke i druge svrhe, osim u prostorijama gde su poslaničke grupe.

Prostor oko zgrada republičkog parlamenta ne može da se koristi za održavanje javnih skupova, piše u toj odluci, u kojoj se navodi, pored ostalog, i da se alkoholno piće koje je namenjeno za protokolarnu svrhu unosi samo uz saglasnost sekretara.

Generalni sekretar republičkog parlamenta Jana Ljubičić rekla je na sednici da je trenutno na snazi Odluka o unutrašnjem redu iz 1994. godine, sa izmenama 2006. godine, kada je parlament počeo da koristi i zgradu na Trgu Nikole Pašića.

Zato je, kako je objasnila, bilo neohodno doneti novu odluku.

Dodala je i da se priprema konačna odluka o akredicijama i uslovima za rad novinara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Skupštini Srbije ubuduće bez stranačkih obeležja

Izvor: Blic, 04.Jun.2015

Skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja usvojio je danas predlog odluke o unutrašnjem redu u dve zgrade Skupštine Srbije, kojim se poslanicima zabranjuje da nose stranačka obeležja - bedževe, zastave i svaki drugi propagandni materijal...Tim aktom se uređuje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.