Izvor: Blic, 25.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odložili sukob, sačuvali fotelje

Odložili sukob, sačuvali fotelje

Potpisivanjem sporazuma o pomirenju na sastanku lidera SPO Vuka Draškovića i poslanika te stranke, kako se navodi u stranačkom saopštenju, otklonjeni su nesporazumi unutar SPO.

Smirivanjem strasti odloženo je samouništenje stranke i otkazana sednica Glavnog odbora SPO najavljena za 26. decembar na kojoj je, kako se predviđalo, trebalo da potpisnici pisma upućenog Draškoviću u kome ga optužuju za nepotizam i nenamensko trošenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stranačkog novca budu isključeni iz stranke. Pismo su potpisali obojica potpredsednika SPO - Veroljub Stevanović i Vojislav Mihailović, 11 poslanika SPO u republičkom parlamentu, troje u parlamentu SCG i ministar trgovine i turizma Bojan Dimitrijević. I pored mnogo buke, pred Novu godinu, stranku ali i fotelje sačuvali su i jedni i drugi.

U saopštenju SPO navodi se da je na sastanku zaključeno da se sva pitanja moraju pokretati i rešavati isključivo u organima stranke, a ne po medijima. Drašković i poslanici SPO ocenili su da je usvajanje zakona kojim se izjednačavaju prava pripadnika ravnogorskog pokreta sa pravima pripadnika partizanskog pokreta, istorijska odluka i ostvarenje jednog od najvažnijih programskih ciljeva stranke.

U veoma pomirljivoj atmosferi, kako tvrdi izvor 'Blic' blizak vrhu SPO, Drašković je poslanike upoznao sa finansijskim izveštajem i kadrovskim rešenjima u državnim institucijama i upravnim odborima javnih preduzeća.

- Niko se ni na šta nije obavezao, a Drašković nije obrazlagao pojedinačna kadrovska rešenja - rekao je sagovornik 'Blica' uz napomenu da je 'očekivana rasprava ko se držao zaključaka sa GO otkazana do daljeg'. Prema dogovoru da se problemi rešavaju u stranačkim organima, Bogoljub Pejčić, uprkos tome što ga je lider stranke u trenutku besa 'isključio iz stranke preko telefona', ostaje član SPO. Takođe, na sastanku nije bilo reči ni o tužbi Danice Drašković protiv potpisnika pisma jer je to 'njena privatna stvar'. I. Cvetković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.