Izvor: B92, 20.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo novo suđenje Davidoviću

Novi Sad -- Suđenje po tužbi novinara Dinka Gruhonjića protiv pripadnika Nacionalnog stroja Gorana Davidovića odloženo zbog bolesti sudije.

Na današnjem ročištu trebalo je da budu izvedeni dokazi i saslušani okrivljeni i tužitelj, ali je Gruhonjićev advokat Vladimir Beljanski ocenio da nema smisla da se obavlja saslušanje, pošto će sve morati da se ponovi kada se sudija vrati sa bolovanja. Gruhonjić smatra da će suđenje, kada i počne, brzo biti gotovo i nada se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << presudi u svoju korist.

"Verujem u pobedu i sve ću dati u dobrotvorne svrhe", rekao je Grahonjić.

Gruhonjić je tužio Davidovića zbog uvreda koje je ovaj izneo u knjizi "Slučaj Nacionalni stroj". Davidović je Gruhonjića nazvao "novinarom-propagandistom koji radi za određene obaveštajne službe neprijateljske našem narodu i državi", a licitirao je i o Gruhonjićevoj nacionalnoj pripadnosti.

Davidović je prvostepenom presudom osuđen na godinu dana zatvora zbog širenja nacionalne i verske mržnje, a povodom upada dvadesetak pripadnika Nacionalnog stroja, među kojima je bio i Davidović, na antifašističku tribinu na Filozofskom fakultetu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.