Odlični odnosi Srbije i Luksemburga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2019, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlični odnosi Srbije i Luksemburga

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i novoimenovani ambasador Luksemburga u Srbiji Filip Donkel saglasili su se danas da su bilateralni odnosi dve zemlje odlični, bez otvorenih pitanja.

Brnabić je izrazila zadovoljstvo što će 9. i 10. septembra, na poziv premijera Gzavijea Betela, boraviti u uzvratnoj zvaničnoj poseti Luksemburgu, gde će sa svojim domaćinom, premijerom Betelom, nastaviti razgovore o konkretnim oblastima saradnje započete tokom njegove posete Beogradu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Tokom posete Luksemburgu, premijerka će sastati i sa velikim vojvodom Anrijem i predsednikom parlamenta Fernandom Etšenom. Premijerka će, takođe, prisustvovati svečanoj ceremoniji povodom 75 godina od oslobođenja Luksemburga u Drugom svetskom ratu.

U razgovoru je zaključeno da će predstojeća poseta Luksemburgu svakako doprineti njihovom daljem produbljivanju.

Sagovornici su se saglasili da se saradnja dve zemlje uspešno odvija na različitim poljima, kao i da politički dijalog poslednjih godina beleži konstantan trend unapređenja.

Premijerka je izrazila zahvalnost Luksemburgu na dosadašnjoj podršci procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji i izrazila očekivanje da će ta zemlja nastaviti da u okviru EU utiče da proces reformi koje Srbija sprovodi bude na adekvatan način prepoznat.

Sagovornici su izrazili očekivanje da će dve zemlje u narednom periodu dodatno intenzivirati privrednu saradnju, kao i da će biti realizovane nove luksemburške investicije u našoj zemlji, saopšteno je iz vlade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Brnabićeva i Donkel: Uspešna saradnja Srbije i Luksemburga

Izvor: RTS, 05.Sep.2019

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i novoimenovanim ambasador Luksemburga u Srbiji Filip Donkel, konstatovali su da se saradnja dve zemlje uspešno odvija na različitim poljima, kao i da politički dijalog poslednjih godina beleži konstantan trend unapređenja. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.