Od 2010. pravo na samo jednu fotelju

Izvor: Blic, Beta, 17.Nov.2009, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od 2010. pravo na samo jednu fotelju

Od 1. januara funkcioneri koji imaju više funkcija moraće da se opredele za jednu, a druge poslove i delatnosti moći će da obavljaju samo uz saglasnost Agencije za borbu protiv korupcije, najavio je juče predsednik odbora Agencije Čedomir Čupić.

Čupić je kazao da će posle 1. januara, kada počinje da se primenjuje Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije, funkcioneri morati da podnesu izveštaje o imovini i prihodima na novom obrascu.

Agencija je propisala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << novi obrazac izveštaja i on će narednih dana biti postavljen na sajt Agencije www.korupcija.gov.rs

Čupić je podsetio da će izveštaji o prihodima i imovini biti javni, u skladu sa zakonom, i ocenio da će jedan od najvažnijih kontrolnih mehanizama biti upravo javnost i mogućnost da građani prijave ukoliko primete nepodudarnost prijavljenog i stvarnog stanja. Čupić je ukazao da zakon propisuje kaznu od šest meseci do pet godina zatvora za neprijavljivanje imovine ili davanje lažnih podataka o imovini „u nameri da se prikriju podaci o imovini".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Funkcionerima od 2010. samo po jedna funkcija

Izvor: SrbijaNet.rs, 16.Nov.2009, 21:15

Predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Čedomir Čupić rekao je da će funkcioneri druge poslove i delatnosti moći će da obavljaju samo uz saglasnost Agencije za borbu protiv korupcije. On je naveo da će posle prvog januara, kada počinje da se

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Do pet godina zatvora funkcionerima za lažnu prijavu imovine

Izvor: YU-Build.rs, 17.Nov.2009

Funkcioneri će od 1. januara 2010. biti dužni da u roku od 30 dana po stupanju na funkciju prijave svoje i imovinu i prihode svog supružnika i dece, a oni koji imaju više funkcija moraće da se opredele za jednu, rekao je Čedomir Čupić, predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

Nastavak na YU-Build.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.