Ocenjivali ste ministre  pogledajte rezultate

Izvor: B92, 20.Apr.2016, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ocenjivali ste ministre " pogledajte rezultate

Antena grupa Srbija i Cesid nastavljaju da prezentuju podatke koji su dobijeni u istraživanju javnog mnjenja uoči izbora 24. aprila.

Od 1009 ispitanika, 19,4 odsto reklo je da je najpozitivniji utisak ostavio ministar Ivica Dačić. Potom slede ministarka Zorana Mihajlović, ministar Nebojša Stefanović, ministar Vanja Udovičić, te Rasim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ljajić.

Za Dačića i Ljajića glasaju oni sa osnovnim obrazovanjem i u urbanim sredinama. Opet, za Dačića su uglavnom glasale žene.

Na pitanje koji ministar je ostavio najnegativniji utisak na vas, ispitanici su najčešće izgovarali ime bivšeg ministra Bratislava Gašića, 15,6 odsto, slede Ivan Tasovac, Ivica Dačić, Aleksandar Vulin, te Zorana Mihajlović.

Najviše glasova u ovoj kategoriji odneo je Bratislav Gašić i to kod onih s osnovnim obrazovanjem, dok su oni najobrazovaniji glasali za Zoranu Mihajlović.

Većina ispitanih građana rekla je da nije promenila stav o Vojislavu ŠeŠelju nakon oslobađajuće presude u Hagu. Oni koji jesu u većem delu promenili su svoj stav o Šešelju nabolje.

Uglavnom nisu promenili mišljenje oni visokoobrazovani i stanovnici urbanih sredina.

Više od polovine ispitanih građana smatra da Hrvatska neće blokirati put Srbije ka EU, ali postoji 21,7 odsto onih koji ne misle tako. Oko 13 odsto ispitanika smatra da je Hrvatska već blokirala put Srbije ka EU.

Zanimljivo je da čak 70 posto starijih od 60 godina ne misli da će Hrvatska blokirati put Srbije ka Uniji.

Za koga ćete glasati i koliko vas će glasati? Šta se promenilo u kampanji? Sutra, nekoliko sati pred početak izborne tišine, u Vestima TV B92 donosimo poslednja istraživanja javnog mnjenja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Moskva: Pretnja bombom, evakuisano 600 ljudi

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Apr.2016

Najnovije istraživanje, koje u predizbornoj kampanji sprovode Antena grupa Srbija i Cesid, pokazalo je da je najpozitivniji utisak na građane ostavio Ivica Dačić sa 19,4 odsto od ukupno 1.009 anketiranih, a sledi ga Zorana Mihajlović, dok je najnegativniji utisak ostavio Bratislav Gašić sa 15,6...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.