Očekujemo pregovore o statusu Kosmeta

Izvor: Glas javnosti, Fonet, 19.Apr.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očekujemo pregovore o statusu Kosmeta

ČAGLAVICA - Narodni poslanik Dragiša Đoković kaže da je za Demokratsku stranku (DS) samoproglašena nezavisnost Kosova i Metohije neprihvatljiva i učiniće sve da se ponovo pokrene pregovarački proces o statusu.

Đoković kaže da će ključni trenutak biti onda kada Međunarodni sud pravde bude saopštio svoje mišljenje o nelegalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

- Strategija DS jeste da se nastave pregovori pod pokroviteljstvom međunarodne zajednice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kako bi se došlo do nekog razumnog i trajnog rešenja, gde niko ne može da dobije sve, a drugi da izgubi sve. DS ima jasan program i viđenje za šta se zalaže kada je u pitanju južna srpska pokrajina, a to je da se svi konflikti i problemi rešavaju mirnim, demokratskim i političkim sredstvima.

"Jednostavno za nas je neprihvatljivo nametanje rešenja silom, neprihvatljiva je samoproglašena nezavisnost Kosova i jasno je da svi funkcioneri iz DS rade na tome da se na obezbedi što bolji život srpskog stanovništva i ostalih nealbanskih zajednica lojalnih Republici Srbiji - kaže za radio Kim Đoković, koji je i funkcioner DS.

Fonet

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.