Očekuje nas dugo, vrelo i sušno leto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2017, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očekuje nas dugo, vrelo i sušno leto

Ugledna američka meteorološka kuća AccuWeather prognozirala je da će za područje južne i istočne Evrope ovo biti dugo toplo leto sa opasnim doplotnim udarima i sušom.

Prema prognozi te meteorološke kuće, na pomenutim područjima se očekuju dugi periodi sa temperaturama iznad uobičajenih proseka, posebno, kako se navodi, u Italiji i Balkanskom poluostrvu.

Posebno dugi talasi vrućine biće izraženi tokom jula i avgusta.

"Temperature iznad 32 stpena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Celzijusa biće uobičajene tokom celog leta, a doćiće i do najmanje jednog dužeg perioda opasnih vrućina koje će trajati najmanje sedam dana", navodi se u prognozi, uz posebnu napomenu da se mogu očekivati i temperature koje će biti iznad dosadadšnjih temperaturnih rekorda.

Meteorolog Aen Repert je govoreći o području Balkana rekao da najveća opasnost od visokih temperatura preti Makedoniji, Mađarskoj i Rumuniji.

Njegov kolega Tajler Rojs nije isključio mogućnost pojave povećanog nivoa smoga i lošeg kvaliteta vazduha.

Posledica visokih temperatura će biti suša, što će se posebno negativno odraziti na useve.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.