Obradović: Stefanović da podnese ostavku

Izvor: Akter, 22.Nov.2015, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Stefanović da podnese ostavku

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović izjavio je danas da bi ministar unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića trebalo da podnese ostavku posle napada na članicu Saveta za borbu protiv korupcije Miroslavu Milenović

"Bez obzira na ishod eventualne istrage. Sama činjenica da je pretučen član Saveta za borbu protiv korupcije dovoljan je razlog za to. Jer ako u ovoj državi policija ne može da zaštiti člana tog Saveta, kakva je onda sigurnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << običnih građana", rekao je Obradović za Radio slobodna Evropa.

To bi, kako je ocenio, bio moralni čin Stefanovića i dokaz da je Srbija odgovorna i pravna država u kojoj svi građani treba da se osećaju bezbedno.

"Ako se to ne desi, to će biti samo još jedan od dokaza da u Srbiji svako može biti pretučen bez ikakvih konsekvenci za počinioce,” rekao je Obradović.

„Ogorčeni smo zbog napada na Miroslavu Milenović. Ovo je opasan presedan koji pokazuje da ne rade institucije, da vlast u državi preuzimaju neke mračne snage koje se ne libe ni da brutalno pretuku ženu", izjavio je on.

Ovog puta moramo da nateramo organe vlasti da otkriju ko su izvršioci i nalogodavci. Ukoliko se to ne desi, biće to pokazatelj da se država Srbija definitivno raspala, ocenio je Obradović.

Miroslava Milenović fizički je napadnuta u subotu u Beogradu. Milenovićevu su u podne, u haustoru zgrade u kojoj stanuje, sačekali napadači i naneli joj povrede glave i

lica, nakon čega su pobegli.

Nakon izveštaja o DIPOS, diplomatsko-stambenom preduzeću čiji je osnivač država, koji je nedavno objavljen, Savet za borbu protiv korupcije pripremio je i novi izveštaj o

medijima čije objavljivanje sledi, podseća RSE.

Vukašin Obradović zaključuje da možda na tom tragu treba tražiti motive onih koji su pretukli Miroslavu Milenović.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.