Obnovljen spomenik kralju Petru Prvom u Bečeju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2018, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnovljen spomenik kralju Petru Prvom u Bečeju

U Bečeju je obnovljen spomenik kralju Petru I Karađorđeviću. Spomenik, koji je postavljen 1924. godine je više puta bio izložen vandalizmu i uništavanju, ali je ipak ostao jedan od prvih spomenika koji postavljen za sećanje jednog od najvećih kraljeva srpskog naroda.

Spomenik koji je često bio uništavan i zanemaren je sada uz podršku lokalne samouprave posle mnogo godina ponovo restauriran, kako bi sa dostoljanstvom predstavljao sećanje na kralja Petra Oslobodioca. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Spomenik su otkrili akademik Matija Bećković i predsednik Skupštine opštine Bečej Nenad Tomašević

Posle prve faze rekonstrukcije spomenika opština će u narednom periodu postaviti i sigurnosne kamere, za čuvanje ovog i ostalih spomenika u gradu.

Na otkrivanju spomenika pored gostiju i predstavnika lokalne samouprave su se okupili i građani, kako bi odali čast istorijskom velikanu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.