Obezbeđen ogrev za škole, crkve i bolnice na KiM

Izvor: Blic, 06.Nov.2015, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obezbeđen ogrev za škole, crkve i bolnice na KiM

Kancelarija za KiM Vlade Srbije obezbedila je finansiranje programa vrednog 59 miliona dinara za nabavku evrodizela, uglja, sušenog lignita i peleta za škole, domove zdravlja i objekte Srpske pravoslavne crkve na KiM.

Za ovu grejnu sezonu Kancelarija za KiM obezbedila je finansiranje nabavke 10 hiljada kubnih metara drveta, 210 hiljada litara evrodizela, 1.150 tona uglja i 10 tona peleta za objekte Srpske pravoslavne crkve koje koriste ovaj vid grejanja.

Opština Zvečan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao objedinjeni nabavljač za sve privremene organe na Kosovu i Metohiji, i predstavnici Javnog preduzeća "Srbija šume" - Šumsko gazdinstvo „Ibar“ u Leposaviću, „Kosvika“ i NIS-a, potpisali su u Kancelariji za KiM ugovor koji omogućava kontinuirano snabdevanje grejnim energentima namenjenih bolnicama, školama, obdaništima,crkvama i domovima kulture.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev naglasio je da je među najboljim ponuđačima na tenderu bilo i Šumsko gazdinstvo „Ibar“ u Leposaviću, koje je ovim poslom obezbedilo sredstva za 150 radnika, a time i sigurnost za njihove porodice.

Kako je navedeno iz Kancelarije, "posebno je značajno što je uspeh na tenderu postigla i nacionalna naftna kompanija NIS, koja se posle 15 godina nedavno vratila na Kosovo i Metohiju i snabdevaće sve korisnike evrodizelom visokog kvaliteta pod najpovoljnijim uslovima".

Ivan Todosijević, predsednik Privremenog organa opštine Zvečan rekao je da će ogrev biti isporučen već naredne sedmice i zahvalio se Vladi Republike Srbije i Kancelariji za KiM na realizovanom programu humanitarne pomoći, koji će stvoriti uslove da se tokom zimskog perioda realizuju sve planirane i redovne aktivnosti u javnim institucijama u pokrajini.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.