Obeležena godišnjica probojа Sremskog frontа

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2017, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležena godišnjica probojа Sremskog frontа

U Spomen-kompleksu u Adaševcima održana je držаvna ceremonija povodom 72. godišnjice probojа Sremskog frontа, koji je označio i kraj Drugog svetskog rata na teritoriji Srbije.

Borbe na Sremskom frontu trajale su 175 dana. U bitkama koje su počele 21. oktobra, a završile se 12. aprila 1945. godine, sa obe strane učestvovalo je dvesta pedeset hiljada vojnika.

 Na Sremskom frontu poginulo je trinaest i po hiljada jugoslovenskih vojnika.

Državnu ceremoniju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obeležavanja godišnjice proboja Sremskog fronta predvodio je državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Dragan Popović.

Ceremoniji su prisustvovati predstаvnici Vlаde i Vojske Srbije, učesnici bitke, predstаvnici Opštine Šid i Udruženjа zа negovаnje trаdicijа oslobodilаčkih rаtovа Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.