Izvor: Blic, 07.Apr.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS nadgleda organizaciju izbora u Srbiji

Delegacija Parlamentarne skupštine Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) doputovala je u dvodnevnu posetu Beogradu, na razgovore o predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji, koje će i ovog puta pratiti posmatrači te organizacije.



"Cilj naše posete je da razmotrimo prateća pitanja predstojećih izbora u Srbiji. Prethodni izbori bili su fer i pravični i očekujem da će i naredni biti vođeni na isti način. Naša delegacija biće potpuno neutralna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i ni na koji način se neće mešati u odluku birača", rekao je predsednik PS OEBS-a Goran Lenmarker.

Lenemaker je posle razgovora sa šeficom delagacije Skupštine Srbije u PS OEBS-a Suzanom Grubješić rekao da je drugi cilj posete njegove delegacije da uputi poruku Srbiji da treba da postane član porodice evropskih naroda.

"Kao Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju, smatramo da samo kroz saradnju možemo doći do mira i stabilnosti u Evropi. Takođe, svedoci smo da se postepeno i države zapadnog Balkana uključuju u evropske integracije. Želimo da uputimo jasan signal da želimo i Srbiju da vidimo kao deo tog procesa i da se zalažemo za povrtak dobrih strana stare Jugoslavije, kao što su sloboda kretanja i otvorenost", rekao je Lenmarker.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.