ODLUKA VLADE: Srbija dobija novi sektor bezbednosti!

Izvor: Telegraf.rs, 18.Sep.2014, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODLUKA VLADE: Srbija dobija novi sektor bezbednosti!

- Pred skupštinskim Odborom za kontrolu službi bezbednosti, na prvoj narednoj sednici, najverovatnije sledeće nedelje, naći će se predlog grupe poslanika i stručnih službi Odbora, o institucijama u sektoru bezbednosti i promeni njihove nadležnost - potvrdio je Momir Stojanović, predsednik Odbora

Srbija će od početka 2015. godine imati reformisan sektor bezbednosti, a pred poslanicima će se naći šest ključnih zakona iz ove sfere.

Poslanici će razmatrati >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << izmene i dopune šest ključnih zakona – krovnog o osnovama službi bezbednosti, kao i o BIA, VBA i VOA, ali i o vojsci i policiji.

- Pred skupštinskim Odborom za kontrolu službi bezbednosti, na prvoj narednoj sednici, najverovatnije sledeće nedelje, naći će se predlog grupe poslanika i stručnih službi Odbora, o institucijama u sektoru bezbednosti i promeni njihove nadležnost -  potvrdio je  Momir Stojanović, predsednik Odbora.

Foto: Milena Đorđević

Stojanović je rekao i da Odbor može da izmeni ili dopuni predlog, a ako ga usvoji, on će kao inicijativa biti upućen predsedniku i premijeru.

- Ukoliko i oni prihvate, predlog ide na javnu raspravu, posle čega će se pokrenujti procedura za usvajanje odgovarajuće zakonske regulative -  rekao je on.

Stojanović je objasnio i da je cilj izmena bolja koordinacija službi u sektoru bezbednosti, veća efikasnost i sistematski uredjenaoblast unutrašnje i spoljašnje kontrole.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Nova godina nove službe

Izvor: Večernje novosti, 18.Sep.2014

SRBIJA bi u novu 2015. trebalo da uđe sa reformisanim sektorom bezbednosti. Dotle bi pred poslanicima trebalo da se nađu izmene i dopune šest ključnih zakona - krovnog o osnovama službi bezbednosti, kao i o BIA, VBA i VOA, ali i o vojsci i policiji. Pred skupštinskim Odborom za kontrolu službi...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.